KALI AVANA SPIN BLACK / WHITE

KALI AVANA SPIN BLACK / WHITE

Kali

23455

New

More details

Pret:

532,62 lei

Imagine Pret Cos
KALI AVANA SPIN BLACK / WHITE 532,62 lei *
Pentru produsele al caror stoc au afisat "LA COMANDA" comanda se poate efectua numai telefonic sau pe email, cu o verificare in prealabil a stocului Furnizorului. Disponibilitatea acestui produs este direct influentata de stocul acestuia. Pretul produsului poate fi diferit fata de cel afisat si veti fi notificat in momentul verificarii stocului. Va rugam sa ne contactati telefonic sau pe email la numerele de mai jos.
Shop & Comenzi Program Shop Adresa Shop
0318 260 120

shop@dkbike.ro
Luni - Vineri :
9.00 - 19.00
Sambata :
9.00 - 17.00
Duminica: Inchis
Soseaua Virtutii Nr.46 Bis, Sector 6,
Bucuresti, Romania

| HARTA GOOGLE
| STREET VIEW
Medium/Large         58 to 64

Semnificatie: Protecţie

Casca Kali Avana aduce tehnologia in-mold COMPOSITE FUSION™ PLUS în gama căştilor pentru Trail şi Enduro. Cântărind cu puţin peste 300 grame, Avana ia ce e mai bun din Texalium şi policarbonat, oferind, prin forma sa, o protecţie extinsă la spate până spre baza craniului, asemănător căştilor de dirt. Acest lucru aduce un plus de potrivire şi o creştere a confortului cu care deja v-aţi obişnuit la modele precum Avita.

Technologii şi materiale:

         

 

Dual closure system  

 

Tehnologia Composite Fusion Plus:

O cască are două elemente care ajută la protejarea capului: o carcasă şi o spumă şoc-absorbantă. Aceste două componente sunt construite pentru a disipa energia generată de un impact şi care alltfel s-ar rasfrânge direct asupra capului. Carcasa este suparfaţa exterioară tare care are trei funcţii: În primul rând previne penetrarea obiectelor ascuţite. În al doilea rând protejează la abraziune stratul de dedesubt, cel din spumă EPS. În al treilea rând împrăştie forţa impactului pe o suprafaţă mai mare.

Ca a doua componentă a puzzle-ului, spuma şoc-absorbantă este muşchiul interior al unei căşti şi componenta cea mai activă dintre aceste două straturi. Ea face grosul muncii, amortizând şi redirecţionând forţele G ale oricărui impact carea ar încerca să rupă această barieră şi să ajungă până la cap.

Aşadar, scopul unei căşti este să absoarbă forţa unui impact pentru a minimiza sau a evita leziunile la nivelul capului. Ea face acest lucru prin transferarea energiei către interiorul şoc-absorbant care se deteriorează când preia energia astfel rezultată. Însă modul în care este construită o cască poate juca un rol important în felul în care aceasta absoarbe energia.

Tehnologiile standard presupun construirea în matriţe separate a celor două straturi (carcasa din compozit şi spuma din polistiren expandat) şi apoi lipirea lor cu un adeziv.

Aceasta înseamnă că în eventualitatea unui impact la cap va fi vorba de o microsecundă de “aer” în momentul transferării energiei de la carcasă la spuma interioară. Rezultatul acestei construcţii ‘separate-si-apoi-lipite’ este un transfer mai puţin eficient de energie.

Un alt dezavantaj al constructiei standard este că, în timp, adezivul care ţine cele două părţi se poate usca şi lasă astfel “joc” între carcasă şi spumă, ceea ce e nu doar inconfortabil dar poate fi şi periculos întrucât spuma interioară nu mai stă în poziţia corectă la impact.

COMPOSITE FUSION™ 

Tehnologia patentată Composite Fusion™ de la Kali încorporează spuma interioară ca parte integrantă a carcasei. Spuma este formată în interiorul carcasei (deci fară spaţii de separare). Granulele de polistiren expandează direct in carcasă şi fuzionează direct cu aceasta (deci nu mai este necesar nici vreun adeziv). Acesta este un lucru foarte important deoarece acum, fără goluri şi fără vreun al treilea material (adezivul), energia din impact va fi transferată direct spumei interioare EPS într-um mod mult mai eficient şi mai uniform.

Următorul pas în evoluţie al acestei construcţii revoluţionare este COMPOSITE FUSION™ Plus. Această tehnologie încorporează piramide unice din spumă cu densităţi diferite la contactul dintre carcasă şi interiorul EPS. La impact, cum energia este transferată de la carcasă la spuma interioară, acestă construcţie unică din piramide se “prăbuşeşte” prima, disipînd energia spre lateral în interiorul spumei interioare, în loc să o transmită linear spre capul utilizatorului. Asfel apare o împrăştiere a încărcăturii la impact pe o suprafaţă mai mare, acest lucru permiţându-i producătorului să folosească o spumă mai moale la contactul cu capul, exact acolo unde trebuie.

 

Caracteristici:

Tehnologia COMPOSITE FUSION™ PLUS, cu forme geometrice atent studiate, permite producătorului să folosească o spumă mai moale la contactul cu capul, adică exact acolo unde îţi trebuie.

Combinaţie revoluţionară de Texalium (fibră de sticlă ranforsată cu aluminiu) şi policarbonat.

Sistem de reglaj Dual Closure.

20 aerisiri şi sistem de ventilaţie integrat.

Intruneşte normele de siguranţă: EN 1078, CPSC

Protecţie extinsă la ceafă

Măsuri (cm circumferinţă):

Small/Medium         54 to 58

Scrieţi o recenzie

Accept Acest site foloseste COOKIE-uri. Pentru mai multe detalii despre cookie, ce sunt ele si la ce folosesc , citeste aici.